Achterveld Actief met Bewegen

projectdoel
Samen sportieve buitenactiviteiten organiseren en samen sporten in Park Achterveld.

We willen meer actie in park Achterveld! Door samen met andere wijkbewoners beweegactiviteiten te ontwikkelen in het park in Achterveld. In dit project zijn al actief: Henk van Logtestijn, Koos Lieshout, Marion van Hoof en Marie-José de Zeeuw. Heb je een goed idee? Doe met ons mee!

Jeu de boule

Op 21 mei 2022 werd de jeu de boules baan achter de kinderboerderij gerenoveerd. In samenwerking met de gemeente en RMN hebben bewoners de oude baan opgegraven en voorzien van een nieuwe toplaag met rondom de baan stootbanden. Ook de bankjes en prullenbakken zijn door RMN opgeknapt.  Al menig spelletje 'boulen' is gespeeld. Wil je meedoen met andere wijkbewoners? Kom dan op woensdag naar de baan. In de zomer spelen we vanaf 19.00 uur. In de wintermaanden vanaf 16.00 uur. Je kunt je ook opgeven via achterveldactief@gmail.com onder vermelding van 'aanmelding jeudeboule'.

Taj ji (start juni 2023)

Op 4 maandagochtenden gaan we om 10.30 uur met Tajji op een laagdrempelige manier met bewegen aan de gang. Lekker buiten in actie zijn. Taiji is weliswaar een zachte gevechtskunst, maar bij ons ligt de nadruk op gezondheid en ontspanning.
Wanneer? Maandag 5,12,19 juni en 3 juli 2023 om 10.30 uur
Waar? Park Achterveld
Kosten? Voor 4x betaal je 10 Euro, inclusief koffie of thee na afloop.
Aanmelden: achterveldactief@gmail.com onder vermelding van 'aanmelding taiji'
Geen speciale kleding nodig.
De lessen worden verzorgd door Astrid Engel
Zie voor meer informatie over taiji: https://www.taijiquan.nl/taijiquan/ 

Toekomstplannen

Verder willen we op het basketbalveld andere sporten mogelijk gaan maken, een tafeltennistafel en schaaktafel plaatsen, een beweegparcours aan leggen en nog andere plannen. Er is overleg met de gemeente en sportcoaches van Pulse en fysiotherapeuten in de wijk om sportactiviteiten te organiseren. Word je al enthousiast en heb je andere suggesties of wil je meehelpen? Meld je dan aan! Dat kan via achterveldactief@gmail.com

 

Aanmelden

Meld je aan om op de hoogte te blijven