Achterveld Actief met Energie

projectdoel
Energie besparen en energie opwekken

Doe je mee met energie besparen om zo de CO2 uitstoot te beperken en bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor de generaties na ons. En wil je meedenken hoe we samen in de wijk energie kunnen opwekken? Dan ben je van harte welkom door je aan te melden. We kunnen jouw suggesties en energie goed gebruiken om concrete energieacties in de wijk uit te voeren en te delen met andere bewoners. 

In dit project zijn al actief Henk Lindeman, Marie Jose de Zeeuw, Sanne de Bruijne, Erik de Jong en Koos Lieshout.

 

Warmtescan

Heb je altijd al willen weten waar de warmte in je woning ontsnapt? Waardoor het tocht of waarom de muren zo koud aanvoelen? Met een warmtebeeldcamera worden deze geheimen onthuld. Deze camera ‘vertaalt’ warmte en kou in zichtbare kleuren. Zo zie je waar isolatie ontbreekt of verzakt is, of waar de warme lucht naar buiten ontsnapt.

In de afgelopen twee winterseizoen hebben zeven vrijwilligers ruim 100 warmtescans gemaakt van huizen in IJsselstein. Ze gaan in het komend winterseizoen, als het koud genoeg is om de scans te maken, weer opnieuw op pad. Mocht je zo'n scan van je huis willen laten maken, hou dan onze website en socials in de gaten. 

Een  gratis warmtescan kun je aanvragen door het vragenformulier aan te vragen en ingevuld terug te sturen naar warmtescanners@knij.nl onder vermelding van 'vragenformulier warmtescan'.

Aanmelden

Meld je aan om op de hoogte te blijven